AKTUELNO

Košarkaški klub Partizan očekuje jasne bezbednosne protokole i striktno pridržavanje istih, saopštili su crno-beli uoči prvog meča finala plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde.

Crveno-beli ovog ponedeljka od 20.30 sati dočekuju crno-bele u hali "Aleksandar Nikolić".

Klub iz Humske će ove sezone prvi put igrati u nekadašnjem "Pioniru", jer je u dosadašnjem toku sezone, rival kao domaćin igrao u Beogradskoj areni.

- Uoči meča, za ponedeljak je zakazan još jedan bezbednosni sastanak za 11 časova u sedištu MUP-a. Od tog sastanka, KK Partizan očekuje sve precizne informacije u vezi bezbednosnih protokola pre utakmice, za vreme utakmice i posle utakmice, kao i garancije sigurnosti za sve aktere meča i članove delegacije kluba. Naravno, očekuje se i striktna primena navedenih protokola tokom čitave finalne serije, bez obzira na to koji klub je domaćin. KK Partizan odlučan je u stavu da će svako fizičko ugrožavanje ekipe dovesti do napuštanja parketa dok se ne stvore uslovi za nastavak utakmice - navodi se u saopštenju kluba.

Nakon treninga trener Partizana Željko Obradović je izjavio da je ekipa celu godinu igrala da bi došla do ovog cilja - velikog finala.

- Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo probati da damo sve od sebe. To je uvek najvažnije - istakao je Obradović.

Kratku poruku uoči prve utakmice imao je i kapiten crno-belih Kevin Panter.

- Naša očekivanja su da pobedimo i da postignemo što više poena. Znamo da nas očekuju pune tribine i veoma napeta atmosfera - naglasio je Panter.

Partizan je naveo i sa je nezadovoljan ekapertizom Sudijske komisije ABA lige, koja je zaključila da je Budućnost oštećena u trećem meču polufinala.

"Neprepoznavanje šta je levo, a šta desno i očigledno slabo poznavanje pravila košarke, ne idu u prilog kreiranju normalne atmosfere tokom plej-ofa regionalnog šampionata. Takođe, neverovatno je da predmet ekspertize, primera radi, nije bio dosuđen faul protiv KK Partizan (igrač br. 35 Pi-Džej Doužer) pri šutu protivnika za tri poena, a u situaciji gde se igrač Partizana nije nalazio ni blizu protivnika - poručili su iz Partizana.

Podsetimo, finale ABA lige igra se na tri pobede, a titulu brani "parni valjak".

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Autor: