AKTUELNO

Košarkaši Partizana savladali su Albu u 33. kolu Evrolige i učinili prvi deo posla koji je do njih kada je u pitanju potencijalni plasman u plej-in. Ipak, još nije sve na Partizanu i zavisi od rezultata drugih klubova, pre svega Efesa i Baskonije, koji imaju bolji skor od crno-belih.

Posle meča, trener Željko Obradović je istakao da je zadovoljan pristupom svog tima protiv Albe, ali i da je ovaj meč bio pun uspona i padova, kao što je i čitava sezona crno-belih ove sezone.

- Znali smo koliko je važna utakmica za nas, igrači su izašli sa velikom željom, što se pokazalo na terenu sa nekoliko bacanja za loptu na terenu, to samo pokazuje koliku su agresivnost i želju imali da se meč pobedi. Važna pobeda, ali utakmica je bila kao i cela naša sezona, gore-dole. Na kraju smo uspeli da odigramo pametno u završnici, da dobijemo utakmicu, sad gledamo druge rezultate, sad imamo poslednju utakmicu kod kuće protiv Valensije, videćemo koliko će nam ta pobeda značiti da eventualni plasman.

Partizan je imao neverovatnu podršku u Mercedes Benc Areni, gde je bio ogroman broj Grobara, a Željko Obradović je istakao da je posebno ponosan na svoj tim.

- Hteo bih da kažem da nas čini ponosnim ovo što smo doživeli u Berlinu. Partizan ne da je najgledaniji tim na domaćem terenu, već i na strani, od svih timova Evrolige. Ponovo je veliki broj navijača došao, ne verujem da su samo iz Berlina, već i iz okolnih gradova u Nemačkoj i iz drugih zemalja. Sada imamo dve utakmice na svom terenu, prvo Zadar, pa Valensija da vidimo gde smo pred plej-of i da što se tiče borbe i želje na svakom sledećem meču budemo na ovom nivou kao sada protiv Albe - zaključio je Obradović.