AKTUELNO

Dokaz pomoći su dva kluba u Evroligi i srebro Srbije na Svetskom prvenstvu, jasan je Željko Drčelić.

Košarkaški klub Crvena zvezda je stabilan i u sigurnim rukama. Činjenica je da su crveno-beli ispali iz trke za plasman u plej-in Evrolige nekoliko kola pre kraja ligaškog dela, ali je isto tako činjenica da su ove sezone već osvojili jedan trofej u Kupu Radivoja Koraća i da su u konkurenciji za još dva, u AdmiralBet ABA ligi i Košarkaškoj ligi Srbije, koji i brane. Pritom, trener Janis Sferopulos i igrači iza sebe imaju kvalitetnu i dobro organizovanu upravu s predsednikom kluba Nebojšom Čovićem na čelu, ali i predsednikom Upravnog odbora Željkom Drčelićem.

Zvezda na terenu zaslužuje podršku navijača, koji joj nisu ni u jednom trenutku okrenuli leđa, a nisu je poremetile ni čaršijske priče "da je njoj lako jer ima podršku države", kao i Partizan, ili možda malo veću. Kako je za naš portal istakao upravo Drčelić, takva podrška je nikad veća, ali i normalna i očekivana imajući u vidu šta Zvezda postiže i šta predstavlja u srpskom sportu.

- Mnogo dugo sam uključen u sport, tačnije otkad znam za sebe. I ne pamtim da je iko ikada pomogao svim sportskim savezima i klubovima u svim sportovima kao što to čini država sada i godinama s predsednikom države Aleksandrom Vučićem na čelu, a posebno u košarci. Dokaz toga, između ostalog, jesu dva košarkaška kluba u Evroligi i srebrna medalja Srbije na Svetskom prvenstvu. Država je stala iza sporta kao nikad niko i to je činjenica i jedina istina - rekao je nedavno Drčelić.