AKTUELNO

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je spisak arbitara koji će suditi mečeve na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

FIBA je objavila imena 40 mogućih sudija od kojih će njih 30 biti odabrano da sudi na olimpijskom košarkaškom turniru, a iznenađujuće na da listi nema nijednog arbitra iz Srbije.

S druge strane na spisku se se našli arbitri iz zemalja okruženja i to Hrvat Martin Vulić, Ademir Zurapović iz Bosne i Hercegovine i Slovenac Boris Krejić.

FIBA je objavila listu sa imenima 40 sudija sa koje će na kraju biti izabrano njih 30 koji će voditi mečeve na ženskom i muškom košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama.

Većina sudija ima veliko iskustvo i već su učestvovali na velikim takmičenjima, odnosno Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Među 40 arbitara sa šireg spiska, njih 19 je sudilo na prošlim igrama u Tokiju, 32 je delilo pravdu na prošlogodišnjem Mundobasketu, dok je njih 11 učestvovalo na Svetsko prvenstvu za žene u Australiji.

Takođe, na listi su sudije iz 29 različitih zemalja, petina njih čine žene, tačnije osam, što je nastavak FIBA projekta "Žene u košarci".

Autor: