AKTUELNO

Predstojeća nedelja biće u fokusu takmičenja na Kupu "Radivoja Koraća", koji se od 14. do 17. februara održava, sada već po tradiciji, u Nišu.

Ono što pravi problem Partizanu i Crvenoj zvezdi je ograničenje stranaca koji imaju pravo da nastupaju po propozicijama takmičenja.

Naime, samo četiri košarkaša koji nemaju srpski pasoš smeju da budu u sastavu za Kup Koraća, a trener Partizana Željko Obradović napravio je (ne)očekivanu odluku.

Kapiten Partizana Kevin Panter ima srpsko državljanstvo, tako da je od stranaca izbor bio između Kabokla, Kaminskog, Smita, Ponjitke, Nanelija, Doužera i Ledeja.

Obradović se odlučio da na put ne idu Bruno Kaboklo, Džejlin Smit i Mateus Ponjitka.

Sastav Partizana za Kup Radivoja Koraća: Kevin Panter, Tristan Vukčević, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Pi-Džej Doužer, Frenk Kaminski.

Bruno Kaboklo je u padu forme u poslednje vreme, Kaminski pruža kvalitetnije partije od njega, tako da izostanak Brazilca ne predstavlja veliko iznenađenje.

Završni turnir KRK počinje u sredu. U prvom četvrtfinalu se od 17.00 sastaju čačanski timovi Borac i Čačak 94. Istog dana u 20.00 igraju Crvena zvezda i FMP.

Narednog dana na programu su preostala četvrtfinala. Mega i Vojvodina igraju od 17, a Partizan i Hercegovac iz Gajdobre sastaju se od 20 časova.