AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe u Berlinu rezultatom 89:80, a ovaj neuspeh posebno je zaboleo trenera Janisa Sferopulosa koji je po završetku meča pobesneo.

Grčki stručnjak izgubio je živce po završetku meča, pa se svlačionica Zvezde tresla kao nikada do sada! Šta se dešavalo iza brave?

Već na konferenciji za medije bilo je jasno da će igračima biti "očitana bukvica". Tada je Sferopulos ukratko analizirao meč, čestitao Albi na pobedi i spremio se da veći i daleko burniji govor održi u svlačionici.

- Želim da čestitam Albi na pobedi, zaslužili su to i igrali su bolje. Posebno smo u drugoj četvrtini bilo loši gde smo im dopustili 33 poena. Verujem da smo samo prvih pet, šest minuta bili koncentrisani i pratili plan. U poslednjoj četvrtini smo pokušali da se vratimo, ali ovo nije način na koji se može pobediti - istakao je Sferopulos pred novinarima, a šta je sve rekao igračima ostaje da se nagađa.

Sudeći po igri protiv Albe - na meti grčkog trenera zaslužili su da budu apsolutno svi košarkaši Zvezde. Jedini koji je mogao da bude koliko, toliko pošteđen je Adam Hanga i to zbog role u finišu kada je održavao crveno-bele u životu, ali se i on kasno probudio da bi se tim pokrenuo.

Igra Crvene zvezde nije ličila ni na šta, pa ne čudi što je Sferopulos izgubio živce i što je sastanak bio više nego buran. More pitanja je pokrenuto, a nekoliko glavnih definitivno su - ko je odgovoran za loše igre Zvezde, kako probuditi igrače i da li se sezona može spasiti?

Ambicije pred start bile su one najveće, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi, a rezultati, pre svega u elitnom takmičenju Starog kontinenta daleko su ispod proseka... Ko je sve bio na meti i šta se tačno dešavalo iza zatvorenih vrata nije poznato, a da li će "šok terapija" uspeti videćemo već u nedelju kada će Zvezda u novom večitom derbiju dočekati Partizan (19.00).