AKTUELNO

Srpski trener i košarkaška legenda Dejan Milojević, izgubio je životnu bitku u 47. godini, nakon što je doživeo iznenadni srčani udar, nakon kog je i preminuo u bolnici. Javnost je vidno potresena, a sa svih strana stižu i reči podrške, kao i najlepše odabrane rečenice o ovom čoveku.

Jedan od najviše potresenih je bio i Darko Rajaković, srpski trener koji radi kao glavni stručnjak u Toronto Reptorsima, a koji je pred meč svoje ekipe protiv Majamija pričao upravo o Milojeviću.

Rajaković je pokušao da Amerikancima objasni šta je i ko je bio Dejan Milojević.

- Iako je bio tek nešto viši od dva metra, bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za reprezentaciju i uspeo je da osvoji evropsko zlato, kao i za Partizan gde je bio uticajan košarkaš - započeo je Rajaković.

Onda se prebacio na njegovu trenersku karijeru, gde je radio kao glavni trener Mege, s kojom je stvorio nekolicinu NBA igrača.

Foto: Tanjug AP/Jeff Chiu

- Jako je uticao na mlade ljude. Kada je postao trener, imao je veliku sreću da je mogao da trenira tim kao što je Mega u Beogradu. Trenirao je igrače poput Nikole Jokića i mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Mnogima je pomogao da naprave sledeći korak u karijeri - istakao je Rajaković.

Potom, usledila je rečenica koja će verovatno i najvše zaboleti košarkaške navijače, pošto je Rajaković otkrio i šta je bio san Dejana Milojevića.

- Poslednji put kada smo pričali, govorio je o reprezentaciji Srbije i svom snu da jednog dana postane selektor Srbije. Pričali smo o planovima i trenerskim snovima. Imali smo priliku da jedan drugom podelimo svoje snove kao treneri.