AKTUELNO

Kada je na semaforu u 13. minutu stajalo 15:39 malo ko je mogao da pomisli šta će se desiti na kraju meča Partizan - Makabi! A, desilo se čudo. Tačnije, desio se Partizan! Luda, najluđa ikad pobeda crno-belih. Na kraju Partizan - Makabi 88:79.

Neverovatno je reč koja najbolje opisuje ono što smo videli ove večeri u Areni. Makabi je igrao u potpunom transu prvo poluvreme. Poveo je 16:0, Partizan je posle pet i po minuta ubacio tek prve poene.

Delovalo je da su gosti došli do pobede već početkom drugog kvartala kada su otišli i na plus 24 (u indeksnim poenima tada je bilo 0:54). Ali, tako nisu mislili hrabri izabranici Željka Obradovića.

Doužer je držao crno-bele koliko toliko u životu. Falilo mu je još raspoloženih saigrača. Onda se pojavio čudesni Naneli! Počeo je da rešeta iz svih pozicija pa se razlika konstatno topila... Arena je proključala posle trojke Nanelija koja je donela izjednačenje - 60:60.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Usledilo je zakucavanje Ledeja uz faul koje je donelo prvo vođstvo Partizanu (67:64)! Kao u transu igrao je srpski klub u tim momentima. Podrška sa tribina bila je neverovatna i niko više nije sumnjao u pobedu.

Čak ni kada je fenomenalni Naneli isključen zbog druge tehničke nije bilo dileme. Doužer je odigrao najbolji od momenta kada je obukao crno-beli dres. Bio je fantastičan svih 40 minuta! Ubacio je 23 poena, a pratio ga je Naneli sa 20 poena.

Najbolji meč u sezoni odigrao je Uroš Trifunović koji je ubacio osam poena uz pet skokova.

Posle ove pobede Partizan ima skor 11 poena uz 10 poraza.