AKTUELNO

Aleksa Avramović, reprezentativac Srbije i košarkaš Partizana, doživeo je ozbiljnu povredu zgloba na duelu sa Armanijem u Evroligi. Od sedmog decembra ga nema na terenu, ali je ljubimac navijača dao pozitivne naznake kada je u pitanju povratak, pošto je rekao večeras Tanjugu da oporavak posle povrede ide dobro i da će se uskoro naći ponovo na terenu.

- Ide dobro, danas sam snimio nogu, 80-90 posto je bolje i uskoro ću se naći na terenu - izjavio je Avramović.

U okviru Božićne škole sporta, koju organizuje Sportski centar Pirot, više hiljada mališana svaki zimski raspust provede baveći se sportom ili učeći neki od brojnih zanata, na nekom od ukupno 70 potpuno besplatnih programa.

Avramović je izjavio da je reč o odličnom projektu Grada Pirota.

- Hvala Gradu Pirotu na dočeku i fenomenalnoj organizaciji i ja sam počastvovan što sam ovde. Moja poruka mladima je da duboko veruju u to što rade i da imaju velike ambicije jer će uspeh sam doći. Osećaj je prelep kada vidite pune terene, onda znamo da smo uradili pravi posao i da smo doneli nešto dobro toj deci i odveli ih na pravi put - dodao je Avramović.

Otvarajući Božićnu školu sporta, selektor Svetislav Pešić poručio je da ovakva svetkovina sporta, poput pirotske Božićne škole sporta, ne postoji nigde, ne samo u Srbiji, već i šire.

- Mi Piroćanci smo jedinstveni u svemu pa i u ovome. Želim svima da uživate u ovoj manifestaciji i brojnim sportskim programima - poručio je Pešić.