AKTUELNO

Sportska javnost našla se u čudu zbog odluke selektora Svetislava Pešića da Miloš Teodosić ne igra na Evrobasketu.

Sportski novinar Dejan Anđus smatra da se ceo ovaj slučaj pretvara u rijaliti da interesovanje javnosti raste zbog toga što selektor Pešić nije dao obrazloženje za svoju odluku.

Foto: TV Pink Printscreen

Polako će da ugroze rejting rijalitija Teodosić i Pešić. Ovo je novi slučaj Marjanović, samo u košarkaškom ruhu. Sve živo je upleteno, sve žive teorije zavere. Bilo je primetno prvog dana da je odmah nastala politička tarapana. Opozicioni mediji su odmah naglasili da je Teodosić tu junak. Negativac je odmah bio Pešić. Odmah je moglo da se vidi reakcija opozicionih političara, novinara i medija. Znam da je Teodosić član Srpske napredne strane, odakle njima ideja da je Teodosić preko noći postao junak opozicije, a da je Pešić koji 50 godina živi u inostranstvu i trenira Barselonu, sad odjednom je on režimska babaroga - rekao je Anđus za Pink.
Razlozi, tajming, momenat, da li je to nesuglasica između njih dvojice već duže vremena... Trenutak, ko je koga tu uvredio, radi se o dve sportske veličine - istakao je on.

Košarkaški trener Dragan Nikolić rekao je da se kod nas uvek više cenio selektor.

Foto: TV Pink Printscreen

Selektor je taj koji vuče najvažnije poteza i mora da stoji iza svojih poteza i da ima odgovornost za to. Ja privatno znam te momke koji su izuzetne persone i znam da će sve svoje lične stvari da stave sa strane i da se uklope. Bilo je mnogo situacija da se dešavaju konflikti, nažalost, pa su se rešavali ti konflikti - rekao je Nikolić a zatim dodao:
Evidentno je da je nešto postojalo između kapitena i selektora. Sportska javnost, struka i ta košarkaška javnost najviše zameraju način na koji se zahvalio Teodosiću na svemu što je učinio za našu reprezentaciju. Ovo je definitivno bila selektorova odluka. Mi osim Teodosića nemamo Bogdanovića, nemamo ni Pokuševskog ni Jovića. Dolazi i povreda Avramovića.

Autor: J.Đ.