AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije boriće se danas za zlatnu medalju u finalu Evropskog prvenstva u Turskoj protiv reprezentacije Slovenije.

Ukoliko srpska reprezentacija pobedi u ovom meču popeće se na pobedničko postolje prvi put posle 16 godina.

- U finalu su dva tima potpuno zaslužno. Verujem da možemo da pružimo još bolju partiju. Odbrana dobija finale i osvaja trofej, sanjali smo ovo i ne smemo da stanemo", poručio je selektor Aleksandar Đorđević, dodavši da očekuje veliku podršku navijača u dvorani Sinan Erdem.

On je potvrdio i da će plejmejker Stefan Jović biti spreman za utakmicu, dodavši da Jović nije ozbiljnije povredio skočni zglob protiv Rusije u polufinalu, iako je ranije završio meč.

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Milan Mačvan izrazili su zadovoljstvo zbog novog plasmana u finale na velikim takmičenjima i poručili da je ostao još završni udarac za zlatnu medalju na prvenstvu Evrope.

Selektor slovenačke košarkaške reprezentacije, srpski stručnjak Igor Kokoškov, poručuje da kolega sa klupe Srbije rečima da je Slovenija favorit želi da "zamaskira" situaciju, ali da ne može da ga "prevari" uoči finala.

Suštinski je to nebitno, znam šta je rekao novinarima, a šta u svlačionici.

Mi ne čitamo medije, normalno da postoji rezerva i poštovanje prema protivniku, ali siguran sam da je na zatvorenom sastanku rekao "Daj da pregazimo ove Slovence" i zato ne može da me prevari", uz osmeh je naveo Kokoškov novinarima u Turskoj.

On je dodao da samo energija i motiv neće biti dovoljni, već i da se odigra kvalitetno, šuterski raspoloženo kao protiv Litvanije i Španije. Finale je na programu od 20:30 sati.

#Košarka

#Reprezentacija

#Srbija

'