AKTUELNO

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar u Baru rezultatom 64:66 u derbiju 12. kola ABA lige.

Heroji crno-belih su mladi košarkaši Balša Koprivica i Alen Smailagić koji su, kao po dogovoru, podelili uloge u dva poluvremena.

Koprivica je dominirao u prvom, a Smailagić (postigao devet od Partizanovih 13 poena u 4/4) je kasnije doneo Partizanu 10. pobedu u sezoni.

Četvrta četvrtina:

40. minut - 64:66 - Morao je Obradović da traži tajm-aut posle zakucavanja Mozlija. Tačku na ovu utakmicu stavio je Ledej sa linije slobodnih bacanja. Mićović i Avramović su takođe bili precizni sa penala, a Šehović je pogodio trojku uz zvuk sirene.

39. minut - 57:62 - Gordić vraća dramu u utakmicu. Postigao je dva poena, kao i dva slobodna bacanja. I onda trojka Smailagića. Fantastično drugo poluvreme igra mladi košarkaš.

37. minut - 51:59 - Poeni Ledeja, Partizan je blizu pobede.

36. minut - 50:57 - Ukoliko Partizan zadrži prednost Alen Smailagić će biti heroj. Opet je uhvatio skok u napadu posle čega je lako poentirao.

35. minut - 50:55 - Da nije Smailagića u ovim trenucima... Bivši košarkaš Golden Stejta je izuzetno borben, a nakon njegovog skoka u napadu Avramović je poentirao.

33. minut - 48:53 - Puno prekida igre u ovim trenucima, najviše zbog "sitnih" faulova koje prave i jedni i drugi. Prekinuo je to Smit zakucavanjem koje mu je omogućio Gordić sjajnim dodavanjem.

32. minut - 46:53 - Duga dvojka Mićovića koji je želeo da pogodi trojku, ali je za malo "prestupio". Na drugoj strani atraktivno zakucavanje Smailagića.

31. minut - 44:51 - Kuruc i Smailagić su pogrešili u prvom napadu u poslednjoj četvrtini, što je kaznio Jeremić trojkom. Potom je Smailagić iskoristio dva od tri slobodna bacanja nakon što je fauliran pri šutu za tri poena.

Treća četvrtina:

30. minut - 41:49 - Mozli je blokirao pokušaj Smailagića, a klupa Mornara je dobila tehničku grešku što je omogućilo Partizanu poen sa penala.

Treća četvrtina završena je sa osam poena prednosti za Partizan koji je propustio priliku da praktično završi posao posle pola sata igre. Treća deonica je završena rezultatom 12:6 za Mornar.

Ovako je Mozli blokirao pokušaj Smailagića:

28. minut - 41:48 - Tek peti poen za crno-bele u trećoj četvrtini postigao je Smailagić, a nakon pogotka Smita, Željko Obradović je tražio tajm-aut.

27. minut - 39:46 - Serija promašaja i grešaka na obe strane prekinuta je polaganjem Gordića.

24. minut - 37:46 - Evo i prvih poena crno-belih u nastavku preko Glasa.

23. minut - 35:43 - tri minuta je Partizan bez koša u drugom poluvremenu, a poenima Smita i Gordića Mornar dolazi na minus od osam poena.

21. minut - 31:43 - Prve poene u drugom poluvremenu postigao je još jedan bivši košarkaš Partizana, Vilijam Mozli.

Druga četvrtina:

20. minut - 29:43 - Dangubić je poenima stavio tačku na prvo poluvreme koje je u potpunosti pripalo Partizanu. Crno-beli su već u prvoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, a ona je u drugoj rasla i do 15 poena.

Balša Koprivica je odigrao odlično poluvreme u kojem je za manje od 13 minuta u igri postigao 14 poena uz tri skoka i po jednu ukradenu loptu i asistenciju.

18. minut - 29:41 - Kratko je odmorio, a onda se vratio na teren i ponovo pogodio, ovog puta sa linije slobodnih bacanja. Koprivica dominira u Baru. Na drugoj strani je Marko Jeremić pogodio trojku.

16. minut - 26:39 - Četiri od sedam šuteva za tri poena su pogodili košarkaši Partizana. Poslednji u nizu šut sa distance je pogodio Smailagić.

15. minut - 26:34 - Dobri minuti Ledeja, njegovo zakucavanje u Baru. Za Mornar su pogodili Šehović i Gordić, bivši košarkaš Partizana.

12. minut - 20:30 - Sead Šehović se upisao u listu strelaca, sa druge strane isto je učinio Aleksa Avramović.

11. minut - 18:27 - Zakucavanje Tejlora Smita na startu druge deonice.

Prva četvrtina:

10. minut - 16:27 - Kraj prve četvrtine, Mihailović je odgovorio Koprivici (12 poena u prvoj četvrtini) i stigao je do osam poena, ali ni on nije održao Mornar na jednocifrenom zaostatku, pošto je trojku u poslednjim sekundama prve deonice pogodio Glas.

Ovako je Glas pogodio trojku u finišu prve četvrtine:

9. minut - 10:24 - I, nema nameru da stane mladi centar Partizana! Novi poeni Koprivice, Mornar nije ni blizu rešenja za dvadesetjednogodišnjeg košarkaša.

8. minut - 10:22 - Potpuna dominacija Koprivice u Baru, već ima 10 poena

5. minut - 8:16 - Trojka Ledeja! A, onda novi poeni Balše Koprivice koji je odlično raspoložen danas.

3. minut - 6:7 - Za Partizan je pogodio i Zagorac, dok su prve poene Mornaru doneli Gordić, Mihailović i Mićović.


1. minut - 0:5 - Utakmica je počela, a posle manje od 10 sekundi Glas je pogodio trojku, zatim je i Koprivica stigao do poena.

Uoči meča:

Crno-beli će na nezgodnom gostovanju igrati bez Kevina Pantera, a protiv Mornara će pokušati da se vrate pobedničkom putu u regionalnom takmičenju posle poraza od Cedevita Olimpija u prethodnom kolu.

Sa učinkom od devet pobeda i dve izgubljene utakmice, Partizan je na trećem mestu na tabeli ABA lige, dok je Mornar sa četiri trijumfa i sedam poraza tek na 11. poziciji.


- Ja zaista želim da istaknem kako mi je mnogo drago što ću ići u Bar. Da ću videti dva čoveka, braću Pavićević koji su toliko uradili za taj klub i ja želim da im čestitam ovom prilikom na tome šta su uradili za košarku u Baru, koliko su stabilizovali taj klub i kakve su rezultate imali tokom poslednjih sezona. Od toga ćemo početi, od velikog poštovanja koje imamo prema njima. Naravno, kao i svakog protivnika ćemo ih maksimalno poštovati. Nećemo gledati poziciju na tabeli, ni našu ni njihovu, nego ćemo razmišljati o tome da je Mornar tim koji sigurno ima kvalitet i da mi moramo odigrati zaista mnogo bolje nego što smo to činili u poslednjim utakmicama - rekao je Željko Obradović, trener crno-belih.

Sa druge strane Mornar je u seriji od tri pobede, od čega dve na domaćem terenu.

- Pokušaćemo da damo sve od sebe da eventualno iznenadimo ekipu Partizana, koja je sigurno favorit. Ali, favoriti ne pobeđuju uvek. Imali smo vremena da se spremimo za ovaj meč, ali žao mi je što nećemo moći da igramo pred punom dvoranom. Moramo da poštujemo epidemiološka pravila, zbog toga ovaj spektakl neće moći da vide svi navijači iz našeg grada, ali i susednih - rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Autor: