AKTUELNO

"Izaberite bilo koju naprednu statistiku, on je po svakoj najbolji u NBA".

Nikola Jokić je pružio još jednu fantastičnu partiju nedovoljnu za trijumf Denvera prošle noći.

Aktuelni MVP lige ima verovatno i bolje brojke nego prošle sezone, ali kada se pominju najdominantniji košarkaši on se po pravilu preskače, a u prvi plan se izdvajaju Stef Kari i Kevin Djurant.

To je zasmetalo Zaku Lavu, jednom od poznatijih NBA novinar, koji je zbog toga ušao u ssukob u studiju sa dva NBA šampiona, Kendrikom Perkinsom i Ričardom Džefersonom.

– Stvarno je teško izabrati između njih pa bih pogledao gde stoje njihovi timovi i glasao bih trenutno za Stefa. Ali moram da kažem da je i više nego glupo što pričamo o ovome kao trci udvoje – rekao je Lav, a onda je na vidljivo nezadovoljstvo svojih sagovornika nahvalio Jokića.

– Stanite! Nikola Jokić ima 26,5 poena po meču, 14 skokova i 7 asistencija. On šutira 58 odsto, a 66 odsto za dva! Izaberite bilo koju naprednu statistiku, on je po svakoj najbolji u NBA – rekao je Lav.

Kendrik Perkins je poznat po tome što je celu prošlu sezonu potrošio da lobira protiv toga da Jokić bude MVP lige, a sada su on i Ričard Džeferson odmahivali i držali se za glavu dok je Lav pričao.

– Nagetsi su sa Nikolom Jokićem na terenu na “+14” poena na 100 poseda lopte, a sa njim na klupi su na “-16”. Sa Nikolom Jokićem na terenu Nagetsi su praktično najbojji tim ikada, a kada je van terena najgori su. Jedini razlog zašto nije u razgovoru oko MVP nagrade je jer su desetkovani Nagetsi loši – otkrio je Lav.

Autor: