AKTUELNO

Nikola Jokić je vodio Denver Nagetse do još jednog trijumfa.

Ekipa iz Kolorada je, posle šest poraza u nizu (četiri dok je Srbin pauzirao zbog povrede zgloba šake) ostvario drugu uzastopnu na gostovanjima, i to protiv NJujorka od 113:99.

Foto: Tanjug AP/Adam Hunger

Već u prvoj četvrtini MVP je pokazao koliko je motivisan da briljira u najpoznatijoj hali, a u Medison Skver Gardenu je u za uvodnih deset minuta već stigao do deset poena, šest skokova i jedne asistencije. I to kakve.

Bilo je to bez gledanja ka Aronu Gordonu, koga je lukavo proigrao, a odbrana zbunjenih Niksa ništa nije mogla da uradi:

Do poluvremena je Jokić dogurao do učinka od 17 poena, sedam skokova i tri asistencije, šutirajući pritom 8/12, od čega su tri promašaja bila sa distance (od četiri upućena).

Međutim, posebno su impresivni bili rezervisti Nagetsa, koji su se najviše i pobrinuli da prednost posle dve deonice bude 49:60, a naročito se istakao Zik Nađi sa 16 poena za 13 minuta nastupa, te dobrom odbranom novajlija Devon Rid, Fakundo Kampaco i DŽamajkl Grin.

Foto: Tanjug AP/Adam Hunger

U drugom poluvremenu razlika tima iz Kolorada je rasla i pitanje pobednika se nijednog momenta nije dovodila u pitanje, a Jokić je nastavio tamo gde je stao u prvom delu susreta.

Srbin je ponovo dodavao bez gledanja: