AKTUELNO

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije započela je danas pripreme za utakmicu protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Na okupu je 15 igračica, koje predstavljaju dosta izmenjen i podmlađen sastav u odnosu na prethodno leto kada je osvojeno zlato na Evropskom prenstvu u Valensiji i četvrta pozicija na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ponovo smo na okupu nakon zahtevnog i uspešnog leta iza nas. Utisci su se slegli i znajuci koliko smo pružile i koliko je rada iza nas, sada smo došle spremne i fokusirane na novu borbu i nove izazove. Tim je znatno podmlađen, ali iskreno verujem da, uz ozbiljan pristup i timski rad, ova kombinacija mladosti, energije sa iskustvom, može da donese željeni rezultat", izjavila je za sajt KS S Tina Krajišnik, koja je u ulozi kapitena nasledila Jelenu Bruks.

"Biti kapiten ove ekipe i predvoditi tim koji brani boje naše zastave je ogromna čast i neizmerno zadovoljstvo. Smatram da mi je ukazano veliko poverenje selektorke da, u momentu kad kreće novi ciklus i ostvarenje novih ciljeva, budem izabrana kao neko ko će voditi tim na tom putu. Imala sam priliku da vidim kako je tu ulogu svih prethodnih godina uspešno obavljala Jelena, potrudiću se da budem oslonac timu na terenu i van njega i da svoje igračko i životno iskustvo usmerim ka mladim igračicama koje će sada imati bitnu ulogu u timu", istakla je Krajišnik.

Utakmica Hrvatska – Srbija na programu je u nedelju od 18.00 čcasova u Zaboku.

Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici svih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

#Reprezentacija