AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Zadar rezultatom 73:83.

Ekipa Dejana Radonjića u 7. kolu ABA lige je zabeležila šestu pobedu uz odličan šuterski performans u drugom poluvremenu i fenomenalno izdanje Nejta Voltersa.Zvezdin bek je meč završio sa 14 poena bez promašaja za dva poena i dve trojke iz četiri pokušaja. Pored toga, Volters je upisao 10 poena i četiri skoka, što je bilo dovoljno za indeks korisnosti od 23.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

Ne predaje se domaćin iako su na trenutak bili u poprilično teškoj situaciji. Uspeli su da vežu nekoliko pogodaka i smanje zaostatak na početku poslednjih 10 minuta, međutim do kraja nisu uspeli da ozbiljnije priprete rivalu, a utakmica je završena rezultatom - 60:72.

Treća četvrtina:

Vezuju sada trojke crveno-beli, moguće je da su time i obezbedili pobedu! Pet šuteva za tri poena su postigli gosti u trećoj deonici, a čak četiri vezana - 52:68.

Nemaju rešenja Zadrani za Ognjena Kuzmića koji je večeras za 12 minuta na parketu postigao 14 poena, a u stopu ga prati fantastični Volters koji je za sada najkorisniji košarkaša na ovom meču.

Crveno-beli su odlično krenuli u drugom poluvremenu i sada održavaju dvocifrenu prednost - 41:54.

Druga četvrtina:

Morao je Dejan Radonjić da zatraži tajm-aut nakon šeste trojke Zadra, a čak četiri je postigao Domagoj Vuković koji je postigao poslednje poene u prvom poluvremenu - 37:43.

Raspoložen je Džastin Karter, već je stigao do 11 poena, na drugoj strane dobre minuta pružaju Volters i Kalinić. Američki plejmjker je upisao već četiri asistencije, a Zvezda kontroliše rezultat - 34:43.

Serijom 15:2, Zadar je stigao i do prve prednosti na utakmici - 21:19, ali odmah je uzvratila ekipa Dejana Radonjića. Trojka Branka Lazića bila je prva za crveno-bele na ovom meču, a kapiten Zvezde je ubrzo pogodio još jedan šut za tri poena.

Serija od 8:0 vratila je prednost gostima - 23:31

Prva četvrtina

Na startu Nejt Volters i Ognjen Kuzmić su potvrdili da su u oličnoj formi. Plejmejker je postigao četiri, a centar već osam poena što je navelo trenera Zadra, Vladimira Anzulovića, da zatraži tajm-aut.

Pored osam poena, Kuzmić ima već i dva skoka.

Međutim, usledio je odgovor domaćina, koji je preko Kartera i Vukovića stigao do egala. Upravo je Vuković trojkama u završnici prve četvrtine postavio konačan rezultat nakon prvih 10 minuta - 18:18.