AKTUELNO

Nikola Jokić, najkorisniji igrač NBA lige prošle sezone, vratio se u tim Denvera i učestvovao u ubedljivoj pobedi nad Dalasom 106:75. Bilo je dileme da li će Nikola igrati posle povrede kolena u prošlom meču sa Jutom.

Bio je ovo novi duel evropskih superstarova Jokića i Dončića, mada ne tako efikasan kao raniji susreti.

Prošle sezone su se sudarili su se čak tri puta, uključujući klasik u Denveru prošlog januara u kojem je svaki od igrača postigao po 38 poena. Maveriksi su tada pobedili u produžetku, 124-117, a Dončić je u produžetku bio bolji od Jokića sa 9-3.

Jokić je odigrao manje nego uobičajeno, 25 minuta i ubacio 11 poena uz 16 skokova i 8 dodavanja, dok je Dončić, takođe odigrao manje samo 26 miuta i ubacio 16 poena uz 6 skokova i 4 dodavanja, ali je opet bio najefikasniji u timu.

Kod Denvera su se istakli još Vil Barton sa 17 i Aron Gordon sa 13 poena, dok je kod Dalasa Tim Hardavej junior ubacio 16, a naš Boban Marjanović je odigrao samo tri minuta uz učinak od 1 poena.

Praktično, utakmica je rešena u trećem periodu. Na poluvremenu je Denver imao dvocifrenu prednost 54:44, ali je treći period meča rešio sa 33:12 čime je otišao na velikih 87:56 i time rešio mel.

Poslednja četvrtina je bila rutinska.

- Ovo je peti put u istoriji franšize da držimo protivnika ispod 30 odsto šuta sa terena - rekao je trener Nagetsa Majkl Maloun. -To ne viđate često. - dodao je on.

Upitan da li Jokić ima dovoljno zasluga za svoju izdržljivost da igra uprkos povredu, trener Nagetsa Majkl Meloun iskoristio je priliku da napravi veći poen.

- Mislim da mnogo toga što Nikola radi ne dobija dovoljno zasluga. Očigledno, ponekad se osećam kao da sam njegov branilac jer su to samo činjenice - rekao je Meloun.