AKTUELNO

Košarkašice Srbije večeras od 21 sati u Valensiji igraju polufinale Evropskog prvenstva protiv Belgije.

Izbranice Marine Maljković poslednji put sa Belgijankama srele su 2019. godine u grupnoj fazi Evrobasketa u Zrenjaninu, kada su je trijumfovala srpska selekcija, koja je kasnije osvojila bronzanu medalju.

"Znamo protiv koga igramo, biće izuzetno teško. I da ih potpuno poznajemo, moramo najviše da verujemo u sebe i ono što mi radimo. Ovo je jedna polufinalna utakmica, ogroman je uspeh što smo opet među četiri. Daćemo sve od sebe, jer jedna je utakmica. Obe ekipe žele da budu u finalu. Imamo još dan i po da se spremimo, ako ispoštujemo sve što Marina i stručni štab od nas traže, mislim da ćemo slaviti na kraju utakmice", rekla je kapitenka Jelena Bruks.

Maja Škorić ističe da je tim svestan ozbiljnosti zadatka u večerašnjoj utakmici.

"Svi želimo pobedu, zato smo se spemali i došli. Pristupićemo maksimalno ozbiljno onome što nas čeka. Emocije su se slegle posle prethodne utakmice, sada je vreme da se u potpunosti fokusiramo na ono što dolazi. Imamo ozbiljan zadatak pred nama. Respektujemo ekipu koja ima odličnu timsku atmosferu, igru i vrhunske individualce. Treba da ovoj utakmici pristupimo na najbolji mogući način", poručila je Škorić.

U prvom polufinalu od 18 sati sastaju se Francuska i Belorusija.