AKTUELNO

Ovo nije nešto što želimo često da vidimo.

Ako postoji loša noć za Srbe u NBA ligi, onda se ona desila između utorka i srede gde su trojica bila u protokolu, ali nijedan na terenu, dok jedan nije mogao ni da nastupi zbog povrede. Nije nešto što nismo doživeli do sada, pogotovo kada su Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Alen Smailagić po sredi, njihovi treneri baš i nemaju previše razumevanja, a nada da će Aleksej Pokuševski makar zasijati je takođe pala u vodu.

Dalas je na gostovanju bio bolji od Majamija 127:113, a Marjanović i Bjelica su imali prilike samo da se pre i posle meča pozdrave shodno tome da nisu dobili ni sekunda igre.

Za razliku od naših, dva Slovenca su briljirala na obe strane. Luka Dončić je sa 23 poena, 12 skokova i osam asistencija predovdio Maverikse dok trijumfa, dok je Goran Dragić sa druge strane upisao 19 poena uz pet skokova i tri asistencije.

Golden Stejt našeg Smailagića je pretrpeo poraz u Nju Orleansu 108:103. Nije ni Alen dobio priliku, a "ratnici" su gledali klasično raspucavanje Stefa Karija koji je završio sa 37 poena uz 8/20 za tri poena.

Nije to bilo dovoljno za uspeh, pa ni 26 poena Endrjua Viginsa, a prvi među jednakima među Pelikansima bio je Lonzo Bol sa 33 ubačena poena.

Dok je troje naših sedelo i posmatralo, Aleksej Pokuševski nije bio ni u protokolu za meč njegove Oklahome. Srpska nada je proskočila poraz Tandera od Sakramenta 103:99 zbog povrede kolena.

U velikom derbiju, Milvoki je na svom terenu uspeo da savlada Bruklin sa 124:118, Finiks se mučio na gostovanju protiv Klivlenda, a onda su "omunjili" produžetak i na kraju slavili sa 134:118. Klipersi su u Los Anđelesu potukli Toronto 105:100, dok je Šarlot bio taman toliko jači da porazi Pistonse u Detroitu sa 102:99.