AKTUELNO

Nikola Jokić odigrao je još jednu MVP partiju. Blistao je srpski centar u pobedi njegovog Denvera nad Detroitom rezultatom 134:119.

Na kakvom nivou igra momak iz Sambora od početka sezone to je zadivljujuće i titula MVP-ja lige ne bi smela da se dovede u pitanje.

No, da se sada posvetimo utakmici odigranoj u Koloradu. Jokić je zabeležio novi dabl-dabl - 27 poena i 11 asistencija, a imao je i osam skokova.

Nije bilo nikakve neizvesnosti kada je ovaj meč u pitanju. Nagetsi su od sudijskog podbacivanja počeli da melju rivala. Izgubili su samo poslednju četvrtinu, ali tada je pobednik već bio poznat.

Moraju svi u redovima Nagetsa da budu srećni što imaju Nikolu u timu jer im nestvarnim igrama omogućuje da se bore za vrh NBA lige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je upravo Nikola Jokić sa 27 poena, pratio ga je Majkl Porter džunior sa 25. Na drugoj strani najbolji je bio DŽeremi Grent koji je postigao 29 poena, dok je Sadik Bej dodao 25.

Učinak Denvera je 32-18, a Pistonsa 15-36.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je i Bogdan Bogdanović i uz Tre Janga bio je najzaslužniji za pobedu nad NJu Orleansom - 123:107.

Srpski bek je na terenu proveo oko 30 minuta, postigao je 21 poen, iz igre je šutirao 8/11, a za tri poena - 5/8. Na sve to je dodao i po četiri skoka i asistencije.

Hoksima je ovo bio četvrti vezani trijumf i očigledno da je forma u usponu.

Tre Jang je bio najefikasniji kod pobednika sa 30 poena, Bogdan Bogdanović je dodao 21. Kod Pelikansa odličan je bio Zajon Vilijamson koji je meč okončao sa 34 poena, pratio ga je Erik Bledso sa 14.

Atlanta posle ove pobede ima skor 27-24, a učinak NJu Orleansa 22-28.

U noći između utorka i srede na NBA parketima se našao i Nemanja Bjelica koji je sa svojim Majamijem poražen od Memfisa sa 112:124.

Krilni centar je igrao 13 i po minuta i za to vreme je postigao četiri poena, uhvatio dve lopte i zabeležio jednu asistenciju.

#Nikola Jokić