AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu sa 85:63 u odloženoj utakmici 14. kola ABA lige, a utiske posle meča izneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

On je istakao da je njegova ekipa na ovom meču držala sve konce u svojim rukama.

Kontrolisali smo dešavanja na terenu svih 40 minuta, od samog početka smo radili i gradili rezultat i kroz čitavu utakmicu držali sve konce u našim rukama - rekao je Radonjić.

Pobednik ovog meča se nijednom nije dovodio u pitanje.

Foto: Beta

Bilo je malo vremena posle duela sa Partizanom, ali nije nas optrećivalo to koliko situacija i problemi sa igračima. To je nešto što je bilo i najveće opterećenje, ali svi ostali dali svoj doprinos u ovoj pobedi.

Za crveno-bele na ovom meču nisu igrali Dejan Davidovac i Branko Lazić, dok Ognjen Dobrić nije ulazio u igru jer je osetio bol posle utakmice sa Partizanom.

Nadam se da će pregledi pokazati da nije ništa ozbiljno i da ćemo sa većim brojem igrača moći da nastupamo u sledećim mečevima.

Zvezdu u nastavku nedelje očekuju teške utakmice. Ekipa sa Malog Kalemegdana najpre gostuje Panatinaikosu u petak u Evroligi, a onda potom igra važan duel u ABA ligi protiv Budućnosti u Podgorici.

Trener Cibone Vladimir Jovanović uprkos ubedljivom porazu bio je zadovoljan igrom ekipa u pojedinim delovima utakmica.

Crvena zvezda svaku utakmicu igra ozbiljno, ne biraju mečeve, što se videlo i po minutaži nosilaca igre. Stali su u stav, odigrali čvrsto, i uz to imali odličnu šutersku utakmicu. Mi smo mlada ekipa, koja je odigrala utakmicu na jednu loptu u subotu protiv Budućnosti, i danas nismo imali snage da se suprotstavimo Zvezdi - rekao je Jovanović.

Foto: Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Dosta se pričalo o njegovoj odluci da preuzme ekipu iz Zagreba. On ističe da je izuzetno primljen u prestonici Hrvatske.

Odluka je bila čisto košarkaška, primljen sam izvanredno, Cibona je veliki evropski brend, imamo mladu i ekstremno talentovanu ekipu, ali će biti potrebno i vreme da vratimo Cibonu tamo gde pripada. Ciljevi su najviši u domaćim okvirima, a u ABA ligi idemo utakmicu po utakmicu, i već se okrećemo sledećoj utakmici - kazao je Jovanović.

Cibona naredni meč igra protiv tima koji je Jovanović do skoro trenirao - FMP-a.