AKTUELNO

Kako stvari stoje dobili smo jedan od najvećih transfera kada je ova NBA sezona u pitanju.

Dugo se spekulisalo gde bi mogao Džejms Harden da nastavi karijer u slučaju da napusti Roketse, a sada je definitivno, prelazi u Bruklin Netse.

Dobro obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski prvi je objavio ovu vest, uz dodatak da će u posao biti uključena tri kluba, Bruklin, Hjuston i Klivlend.

Razlog za tako nešto leži u manevru Netsa, koji moraju da uklope astrnomsku platu Brade od 41.254.920 dolara, koliko mu sleduje za ovu sezonu.

Nakon toga Harden će dobiti još 44.310.840, odnosno 47.366.760 dolara u poslednjoj sezoni, na ime trejde Hjuston će pojačati Karis Levert i Rodion Kuruc iz Netsa, odnosno Dante Egzum iz Klivlenda. Uz to Roketsi će dobiti i četiri pika prve runde, direktno od Bruklina (22, 24, 26. pik) uključujući i pik iz 2022. godine koji su Kavsi dobili od Milvokija (22. pik), te četiri zamenska pika s Netsima (21, 23, 25, 27. pik).

I Klivlend će profiritirati, pa će ovaj klub dobiti Džereta Alena i Torijana Prinsa, dok su Roketsi odmah reagovali i Indijani prepustili Leverta i pika druge runde, dok će im iz Teksasa stiči Oladipo.

Podsetimo, Harden je već nedeljama želeo da napusti Hoketse i konačno je došlo do realizacije posla. Probali su vlasnici Hjustona da pronađu zamenu za trenera D'Antonija u vidu Silasa, a potom i trejdom pošalju Rasela Vestbruka u Vašington, a da u suprotnom pravcu dovedu Džona Vola, ali ništa od navedenog nije zadržalo Bradu u Hjustonu.

Pre dve nedelje on je žestoko kritikovao saigrače i čelnike franšize iz Teksasa, nakon poraza od Lejkersa, a prethdno je i izostajao sa treninga i kampa. Nekadašnji MVP lige je u Hjustonu bio devet sezona, a u novom klubu će biti deo moćne trojke s Kevinom Durantom i Kajrijem Irvingom. On je s Durentom već sarađivao u Oklahomi, a nema sumnje da će sada Brruklinu šanse za prsten biti još veće.

#Džejms Harden

#NBA