AKTUELNO

Košarkaš Denvera Nikola Jokić, jedan od junaka u pobedi protiv LA Klipersa, rekao je da je ekipa imala želju za pobedom i da su zbog toga uspeli da se plasiraju u finale Zapadne konferencije.

Nagetsi su u odlučujućem sedmom meču polufinala plej-ofa pobedili Kliperse 104:89. Klipersi su vodili sa 3-1 u seriji, ali je Denver uspeo da se vrati i izbori majstoricu. 

Nagetsi su drugi put u ovom plej-ofu nadoknadili zaostatak od 3-1, pošto je ista situacija bila i protiv Jute Džeza u prethodnoj rundi i tako postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je u tome uspeo. 

"Pre utakmice mislio sam da šta god uradimo, svi će pamtiti ovaj tim. Nekim igračima je ovo možda poslednja godina sa nama, ovo je posebna ekipa. Hteli smo da se borimo do kraja i uspeli smo da pobedimo", rekao je Jokić posle meča za ESPN. 

Momak iz Sombora meč je završio sa tripl-dabl učinkom od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, a do dvocifrenih brojki u tri kolone došao je u trećoj četvrtini i postao prvi košarkaš u istoriji NBA koji je to uspeo. 

"Niko nije mislio da ćemo doći do ovde. Niko nije verovao da ćemo pobediti. Niko nas nije želeo u finalu. Dokazali smo svima ko smo i šta možemo. Sledeći su Lejkersi, još jedan težak protivnik. Igraćemo isto i zabavićemo se", zaključio je Jokić. 

#Nikola Jokić