AKTUELNO

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su u sedmoj utakmici pobedili Los Anđeles Kliperse 104:89. Klipersi su vodili sa 3-1 u seriji, ali je Denver uspeo da se vrati i izbori majstoricu, u kojoj su dominirali Nikola Jokić i Džamal Marej.

Nagetsi su drugi put u ovom plej-ofu nadoknadili zaostatak od 3-1, pošto je ista situacija bila i protiv Jute Džeza u prethidnoj rundi i tako postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je u tome uspeo. 

Odlučujući trenutak desio se u trećoj četvrtini kada se ekipa iz Kolorada odlepila serijom do 16:2, a pred poslednji kvartal Nagetsi su imali plus 15, nakon čega je ekipa Doka Riversa mogla da počne da pakuje kofere. 

Srpski centar je u odlučujućem meču ostvario je tripl-dabl od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija. 

Najefikasniji bio je Marej sa 40 poena uz pet asistencija, a vodeći tandem ispratili su Geri Heris i Džeremi Grant sa po 14 koševa. 

Nagetsi su uspeli da u potpunosti neutrališu prvu zvezdu Klipersa, pošto su Kavaju Lenardu dozvolili samo 14 poena, Pol Džordž je stao na 10 koševa, a najbolju rolu pružio je Motrezl Herel sa 20 poena. 

Ekipa Majka Melouna u finalu Zapada igraće protiv Los Anđeles Lejkersa. 

#KK Denver Nuggets

#Košarka