AKTUELNO

Košarkaši Denvera izjednačili su na 3:3 u seriji protiv Jute u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su rano jutros pobedili sa 119:107.

Džamal Marej predvodio je Denver sa 50 poena, šest asistencija i pet skokova. To je druga utakmica u seriji sa Jutom da je Marej postigao najmanje 50 poena. Prethodno, u istoriji NBA lige samo je Majklu Džordanu, Viltu Čembrlenu i Alanu Ajversonu uspelo da u dve utakmice plej-ofa postignu najmanje po 50 poena.

Srpski centar Nikola Jokić u pobedi je učestvovao sa 22 poena, devet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Džerami Grant dodao je 18 poena, a Monte Moris 10.

Nagetsi pokušavaju da postanu 12. ekipa koja je u plej-of seriji nadoknadila 1:3, od 2016. godine, kada je to Klivlendu pošlo za rukom u finalu NBA lige.

"Oni veruju u mene, ja verujem u njih i pokušaćemo da budemo 12. tim koji je nadoknadio deficit od 1:3", rekao je Marej.

U ekipi Jute najbolji je bio Donovan Mičel sa 44 poena, šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Majk Konli postigao je 21 poen, uz šest asistencija i pet skokova, Rudi Gober 11 poena i 11 skokova, a Džordan Klarkson 11 poena.

"Iz perspektive navijača poštujem što se raduju, ali kao igrač ne mogu da kažem da želim da se igra sedma utakmica kada je moja ekipa imala 3:1 u seriji. Mislim da to niko ne želi, ali tu smo, igraćemo kartama koje su nam podeljene. Izaći ćemo na teren i uradićemo ono što moramo", naveo je Mičel.

Odlučujuća sedma utakmica igra se u noći izmedju utorka i srede.

Pobednik tog duela igraće u polufinalu Zapadne konferencije protiv Los Andjeles Klipersa, koji su sa 4:2 u seriji izbacili Dalas.

#KK Denver Nuggets