AKTUELNO

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović zvanično je napustio klupu Fenerbahčea.

Informacija je potvrđena na zvaničnom sajtu turskog kluba.

-Kao što je poznato, naš cenjeni trener Željko Obradović došao je u Istanbul prošle nedelje i sreo se sa predsednikom Alijem Kodžom, kao i sa predsednikom Semihom Ozsojem, oko planova za novu sezonu. Posle pregovora, naš trener vratio se u svoju zemlju prošlog petka i hteo je da donese konačnu odluku posle sastanka sa porodicom - stoji na sajtu Fenera.

-Nažalost, želimo da naglasimo da je naš trener danas poslao svoj odgovor klubu i odlučio da ne bude deo tima ove godine. Kao arhitekta brojnih uspeha, koji je došao u Fenerbahčeovu porodicu u sezoni 2013/14 i osvojio Evroligu 2017, moramo da poštujemo ovu odluku našeg cenjenog trenera Željka Obradovića, legende Fenerbahčea. On će zauvek biti deo porodice Fenerbahčea, sa ostvarenjima i neopisivom radošću koju nam je doneo - saopštili su iz turskog kluba.

Pregovori predsednika Alija Kodža i Obradovića trajali su čak sedam dana, nakon čega je Srbin doneo odluku da prekine saradnju i napustii Istanbul. 

A plan Željka Obradovića obelodanila je Evroliga koja je na svom zvaničnom Tviteru napisala kako će srpski trener odmoriti godinu dana od trenerskog posla pre nego što odabere novu sredinu:

Obradovićev agent Aleksandar Rakočević je na Tviteru objavio fotografiju Željka Obradovića i napisao "ovo nije poslednji ples" te potvrdio da odluka da Željko napusti Fener nije i penzija.

Pre Fenerbahčea, Obradović je sa klupe predvodio Panatinaikos u koji je stigao iz Benetona. Trenersku karijeru počeo je tamo gde je završio igračku, u Partizanu, a još je trenirao Huventud, Real Madrid i nacionalni tim naše zemlje.

#Fenerbahče

#Željko Obradović