AKTUELNO

Pitanje koje je posle emitovanja serijala o najboljem NBA igraču ikada začudilo košarkašku javnost glasi: Zašto se bivša supruga Majkla Džordana nije ni na trenutak pojavila u dokumentarnom filmu "Poslednji ples", a bila je poseban svedok vremena koji se predstavljao?

Huanita Vana (61) je sigurno osoba koja je najbolje poznavala zvezdu Čikago Bulsa i NBA lige. Ona je, za 17 godina braka sa Džordanom, postala njegov partner, poverljiva osoba, majka petoro dece, a po mnogima i neko ko je Majkla "spuštala" na zemlju kad god bi poleteo. Novinari, koji su takođe bili svedoci vremena koji film pokriva, kažu da je Huanita bila "mudra sova na Džordanovom ramenu koja ga je sprečavala da javno pokaže svoju tamnu stranu". I isti oni se danas, najviše, pitaju zašto se ne pojavljuje u dokumentarcu o njemu, baš ni sa jednom rečenicom? 

Ovo pitanje potkrepljuje i činjenica da su se u filmu pojavili i Majklova majka, braća, pa čak i bivše partnerke njegovih saigrača poput Karmen Elektre... ali Huanita i Džordanova deca ne.  

Sportski voditelj radija CBS dao je svoju verziju: "Huanita nije deo "Poslednjeg plesa" da bi Majkl ostao zaštićen. Ili ona nije želela da učestvuje u tome ili Džordan nije dozvolio da se ona pojavi. Sigurno postoji jaz među njima".

Ovim povodom oglasio se i režiser "Poslednjeg plesa" Džejson Hir i bio je direktan:

 "Majkla, koji je po dogovoru imao uvid u svaki sekund snimljenog materijala, nije zanimalo mišljenje dece i bivše supruge u ovom filmu. Imali smo pripovedače koje smo želeli i pričali smo priču sa te tačaka gledišta".

Ima i onih koji razlog nalaze u tvrdnjama da je "milionski razvod para (168.000.000 dolara 2007. godine) imao klauzulu da se poverljive informacije iz intimnog života košarkaša nikada ne otkriju javno, jer u suprotnom novac mora da se vrati". Režiser je verovatno i tražio da razgovara sa Huanitom i decom, ali je Džordan, znajući za klauzulu, stavio veto na tu ideju. 

Tačno je da se u seriji ne pojavljuju ni Juanita, ni Ivette, njegova druga supruga, ali jedno od njegovo troje starije dece nije razgovaralo sa rediteljem. Bar jedan, Marcus, srednjeg tela, koji je na društvenim medijima rekao da očekuje prenošenje njegovih reči o ocu. Čini se da mu želja nije bila zadovoljena.

U filmu nema ni izjava Džordanove druge žene Ivet, ali ona nije ni upoznata sa vremenom o kom film govori. 

#Film

#Majkl Džordan

<
'