AKTUELNO

Advokati poginulog pilota Are Zobajana, kojeg zastupa njegov brat Berge, tvrde da otpuženi nije kriv za pad helikoptera u kojem je poginulo devetoro ljudi uključujući i Kobija Brajanta, preneo je CNN.

 U sudskom dokumentu navodi se da su sve povrede i štete nastale padom helikoptera izazvane nepažnjom i krivicom putnika koji su bili svesni rizika, saopštio je brat optuženog pilota koji je takođe preminuo u nesreći. 

Nemar putnika bio je faktor koji je u najvećoj mogućoj meri doprineo šteti i povredama osoba u helikopteru usled njegovog pada, za koje otpuženi ne snosi odgovornost, navodi se u ovom dokumentu. 

Dokument predstavlja odgovor na tužbu Brajantove udovice Vanese koju je njen advokat podneo 24. februara, dan nakon što je održana memorijalna služba za poznatog košarkaša i njegovu čerku Djijanu. 

Vanesa je za smrt supruga i ćerke i ostalih putnika otpužila kompaniju u čijem se vlasništvu nalazio helikopter i pilota koji je njime upravljao. 

Advokati otpuženog pilota istakli su da optuženi nije uticao niti imao pravo da utiče na ponašanje putnika i zatražili odbacivanje otpužbi. Zastupnici Vanese Brajant nisu bili odmah dostupni za komentar.   

Naredni datum za suđenje još uvek nije određen. U tužbama zastupnika ostalih putnika koji su poginuli u nesreći samo je kompanija optužena za nesreću, ali ne i pilot.

#Kobi Brajant

<
'