AKTUELNO

Košarkaši Srbije počeće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre utakmicom protiv Dominikanske Republike, 23. juna u Beogradu.

Kako se navodi na sajtu Fiba, Beograd će od 23. do 28. juna biti domaćin olimpijskih kvalifikacija. Utakmica Srbije i Dominikanske Republike igra se 23. juna u Beogradskoj areni od 20.15. U 17 časova počeće duel Portorika i Senegala.

U drugom kolu, 24. juna, Srbija će od 20.15 igrati protiv Novog Zelanda, dok od 17 časova počinje duel Senegala i Italije.

Treće kolo igra se 25. juna, od 17 časova na programu je utakmica Italije i Portorika, a od 20 časova igraju Novi Zeland i Dominikanska Republika.

Polufinalne utakmice na programu su 27. juna, a finale se igra u nedelju 28. juna od 16 časova. Pobednik turnira plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju, koje počinju 24. jula.

Osim u Beogradu, kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre održaće se i u Viktoriji (Kanada), u Splitu (Hrvatska) i Kaunasu (Litvanija).

Do sada se osam ekipa plasiralo na Igre u Tokiju, domaća selekcija Japana, Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španija i SAD.

#Dominikanska Republika

#Reprezentacija

#Srbija

#košarkaši

'