AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da poštuje ekipu Panatinaikosa i da će crveno-beli imati težak zadatak u meču 23.kola Evrolige.

- Već smo rekli da su nam utakmice i to evroligaške u vrlo zgusnutom kalendaru, ali smo prethodnih dana dali veliki značaj derbiju, koji je takmičarski imao priroritet i bio vrlo važan za nas. Veliki respekt ekipi Panatinaikosa, odličan tim. U ulozi favorita su i sa vrhunskim trenerom na klupi. Panatinaikos u svom sastavu ima klasne igrače, uostalom taj tim je pravljen da napravi rezultat, da stigne daleko u Evroligi. Sa druge strane, mi hoćemo da odigramo lepu utakmicu, svakako borbeniju od prvog poluvremena sa Efesom i na nivou onoga što smo igrali u drugom delu te utakmice - rekao je Šakota za klupski sajt.

Crveno-beli su u lošoj seriji od četiri uzastopna poraza u elitnom takmičenju, a susret sa grčkim timom dočekuju dva dva dana posle pobede protiv Partizana u večitom derbiju u ABA ligi.

Košarkaš Marko Jagodić Kuridža ističe da je recept za ovaj susret jednostavan.

- Nemamo mnogo vremena da se spremimo za meč sa Panatinaikosom, izvanrednim timom koji ima velike ambicije u Evroligi. Recept je jednostavan, moramo da odigramo borbeno, čvrsto i sa puno energije kao što smo odigrali drugo poluvreme sa Efesom i derbi sa Partizanom. Neće biti lako, imaju puno kvalitetnih igrača, odličnog trenera - rekao je Kuridža, koji je pozvao navijače da ih podrže da u ovoj utakmic u kojoj žele da dođu do trijumfa.

Meč između košarkaša Crvene zvezde i Panatinaikosa igra se sutra u Štark areni od 19 sati.

#Dragan Šakota

#Marko Jagodić Kuridža

'