AKTUELNO

Tuga do neba!

Vest o tragičnoj pogibiji čuvenog košarkaša Kobija Brajanta i njegove 13-godišnje ćerke Điane potresla je čitavu planetu, a u ovoj stravičnoj helikopterskoj nesreći poginulo je još sedam osoba.

Među žrtvama ovog jezivog pada našao se i bejzbol trener Džon Altobeli (56), njegova supruga Keri i ćerka Alisa, koja je bila Đianina saigračica.

Poginula je i Kristina Mozer, košarkaški trener i Kobijev asistent, kao i Sara Čester i njena ćerka Pejton, te pilot Ara Zobajan.

Svi su se zaputili iz okruga Oranž u akademiju Mamba u mestu Tauzend Ouks u blizini Los Anđelesa na košarkaški trening Alise i Điane.

Nastradali bejzbol trener Džon Altobeli bavio se tim poslom 28 godina, a svoju univerzitetsku ekipu okruga Oranž predvodio je do pet šampionskih titula savezne države i preko 700 pobeda. Prošle godine ga je američki savez bejzbolskih trenera proglasio za trenera godine.

- Spomenuo mi je u subotu da će leteti s Brajantom na košarkaški turnir u Tauzand Oaks. Radovali smo se utorku sa sjajnom ekipom dece - rekao je Altobelijev pomoćnik Ron la Rufa.

Porodica Altobeli redovno je putovala sa Brajantom na utakmice i treninge. "To je nešto što je Džon rutinski radio, leteo sa Kobijem i njihovim ćerkama na utakmice", dodao je Ron.

Alisa je bila ne samo Đianin saigrač na akademiji Mamba, već i bliska prijateljica, a obe ih je trenirao lično Kobi. Ovu akademiju je čuveni košarkaš i osnovao 2018, a nudi programe kako za decu, tako i za odrasle i predstavljao ju je kao "mesto koje nudi aktivnosti i edikaciju neophodnu da otključate svoj puni potencijal".

On je u novembru okačio i snimak Alise, Điane i ostalih devojaka iz ekipa uz komentar kako ne voli kad one igraju jedne protiv drugih.

Pored Alise, nastradali Džon i Keri imaju i sina Džej Džeja i ćerku Aleksis, koji se nisu oglasili povodom čitave tragedije.

#Kobi Brajant

#Smrt

#Điana Brajant

'