AKTUELNO

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Podgorici od ekipe Budućnosti sa u derbiju 8. kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Džastin Kobs sa 14 poena i dve asistencije, a dobra podrška bili su mu Nikola Ivanović i Hasan Martin sa po 12 koševa.

U poraženom sastavu istakao se kapiten Novica Veličković sa 11 poena i bio je jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

U još jednoj utakmici punoj osilacija, izabranici Andree Trinkijerija imali su bolji start, prvi su stekli veću prednost, koja je na poluvremenu bila plus osam.

Treća četvrtima donela je buđenje Podgoričana, koji su brzo istopili prednost gostiji, a zahvaljući Ivanoviću, Šehoviću i Nikoliću Budućnost je u jednom trenutku i povela.

Košarkaši Partizana u posednji deo ušli sa minimalnom prednošću, a odlučujuća četvrtina pripala je domaćem timu, koji je poenima Ivanovića i Kobsa osigurao trijumf u dramatičnoj završnici.

Domaći tim uspeo je da nadoknadi zaostatak od osam poena, a u neizvesnoj završnici meča u "Morači" uspeo je da dođe do sedme pobede u takmičenju, u kojem je trenutni lider na tabeli. Crno-beli posle osam kola imaju skor od pet pobeda i tri poraza i drže peto mesto.

Finiš meča u Morači obeležilo je i isključenje Trinkijerija, zbog druge tehničke greške, koju je dobio protestujući zbog sudijske odluke.

#KK Partizan

#Košarka

'