AKTUELNO

Crnogorac sa španskim državljanstvom Nikola Mirotić biće tek 14. košarkaš u istoriji koji će odigrati El Klasiko za oba rivala Real Madrid i Barselonu, a peti sa prostora bivše Jugoslavije.

Na sutrašnjem duelu u Madridu, u sklopu 8. kola Evrolige, Mirotić će ući u društvo Aleksandra Đorđevića, Dejana Bodiroge, Zorana Savića i sadašnjeg centra Barselone Anta Tomića.

Tomić je direktno prešao iz Reala u Barselonu, Djorđević je svojevremeno u obrnutom smeru, Bodiroga je prvo nastupao za Real, a onda Barselonu, za razliku od Savića, ali niko nije izazvao takav "bum" kao Mirotić jer je od svoje 14. do 23. godine proveo u kraljevskom klubu.

Dobre igre odvele su ga u NBA ligu, igrao je za Čikago, Nju Orleans i Milvoki, pre nego što je letos odlučio da se vrati u Španiju, ali u Barselonu.Sada će prvi put doći u Madrid posle odluke, zanimljivo zajedno sa Tomićem nakon što su bili saigrači u Realu pre sedam godina.

Uz njih sa obe strane El Klasiko, kako prenosi Mundo Deportivo, osetili su Španci Hose Luis Galilea i Santi Abad, Amerikanci Derik Alston i Majkl Hokins, Poljak Maćej Lampe, Grk Janis Burusis, Argentinac Pepe Sančez, Francuz Alan Digbo i Portorikanac Hose Ortiz.

#Košarka

'