AKTUELNO

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Majami sa 109:89 i ostvarili petu pobedu u NBA ligi.

Denver su predvodili Džamal Marej sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije i Džerami Grant i Vil Barton, koji su postigli po 15 poena. Srpski košarkaš Nikola Jokić u pobedi je učestvovao sa devet poena, pet skokova, pet asistencija, jednom ukradenom loptom i blokadom.

Majami je prekinuo niz od tri pobede i prvi put ove sezone nije postigao 100 poena u utakmici. Najefikasniji u toj ekipio bio je Džimi Batler sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Keli Olinik postigao je 13 poena i sedam skokova, a Kendrik Nan 11 poena.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Čikago sa 118:113 i ostvarili šestu uzastopnu pobedu. Lejkerse je predvodio Lebron Džejms tripl-dabl učinkom od 30 poena, 11 asistencija i 10 skokova. To je njegov treći uzastopni tripl-dabl.

Lejkersi su u jednom trenutku gubili i sa 19 poena razlike, ali su zahvaljujući seriji 16:0 uspeli da preokrenu rezultat. Za preokret su najzaslužniji bili Kvin Kuk, koji je utakmicu završio sa 17 poena, Kajl Kuzma sa 15, ali i Dvajt Hauard, koji je imao šeset poena i šest skokova, ali i važnu blokadu na Kobiju Vajtu.

Najefikasniji u ekipi iz Čikaga bio je Zek Lavin sa 26 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Oto Poter i Kobi Vajt dodali su po 18 poena, a Vendel Karter 11 poena i 11 skokova.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Boston je pobedio Klivlend sa 119:113 i ostvario peti uzastopni trijumf. Seltikse je predvodio Gordon Hejvord sa 39 poena, čime je izjednačio rekord karijere. On je pogodio svih 16 šuteva za dva poena, a imao je i osam asistencija i sedam skokova.

Dobru partiju prikazali su i Kemba Voker sa 25 poena, osam skokova i tri asistencije i Džejson Tejtum sa 18 poena i sedam skokova.

Kolin Sekston bio je najefikasniji u poraženom timu sa 21 poenom, Tristan Tompson dodao je 19 poena i 13 skokova, a Kevin Lav 17 poena i devet skokova.

U ostalim utakmicama Šarlot je posle produžetka pobedio Indijanu sa 122:120 i ostvario treću uzastopnu pobedu, Oklahoma je pobedila Orlando sa 102:94, dok je Atlanta bila bolja od San Antonija 108:100 i prekinula niz od tri poraza.

#Denver

#Majami Hit

#Nikola Jokić

'