AKTUELNO

Ognjen Kuzmić, košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, oporavlja se od teške saobraćajne nesreće u svom rodnom selu Grabovica, kod Doboja.

Iako je temperatura paklena, Ognjen nije preskočio redovnu šetnju i posetio je kumove u Ljeskovim Vodama, u susednom selu.

Roditelji, majka Bogdana i otac Milan su zaduženi za unučiće Nikolaja i Milanu. Tu je i srpska snajka iz Amerike Tomišon.

- Bilo je teško i strašno. Hvala dragom Bogu koji nas je pogledao. Slavimo Jovanjdan i on je zaštitnik naše kuće. Hvala novinarima, Crvenoj zvezdi, Saši Đorđeviću, svim znanim i neznanim, koji su nam u tim trenucima pružali podršku- kaže Ognjenov otac.

Foto: KK Crvena zvezda

Kako dodaje, Ognjen je otišao na svadbu kod druga u Prijedor, sa kojim je stanovao u đačkom domu.

-Poslednji put smo se čuli porukama oko ponoći. Legao sam da spavam i ujutru me je sačekala strašna vest na internetu. Kako smo svi preživeli tri dana dok je bio u komi, to samo Bog zna - priča Milan.

Ognjen je mogao da izabere svetski poznate rehabilitacione centre, ali je odabrao rodnu kuću i selo Grabovicu.

- Mom Ognjenu je ovde najlepše. Pazim ga kao svaka majka što pazi svog sina. Drhtim nad svakim njegovim pokretom. Spremam mu hranu koju on voli. Ne može još da jede ništa tvrđe, zbog oporavka vilice. Neka je on meni živ i zdrav, napokon nas je sreća pogledala - zaključuje majka Bogdana.

Tog 14. jula, kada je Ognjen doživeo saobraćajnu nesreću, njegovi roditelji je trebalo da obleže 30 godina braka, a on šest godina sa Amerikankom Tomišon.

- Da li tu ima neke sudbine, ne znam. Ja sam se oženio pre 30 godina, tog 14. jula, a pre šest godina i Ognjen na isti dan. Svadbe su bile ovde kod ove kuće - kaže Milan.

- Ognjen je sebi u Jerusalimu kupio jedan krst, koji nikada ne skida. U sabraćajki, u kojoj je sve bilo krvavo, na krst nije pala nijedna kap Ognjenove krvi, samo je malo zakrivljeno jedno krilo od krsta, koji nije spao sa Ognjena. I dalje ga nosi takvog. Ima Boga - dodaje on.

#Ognjen Kuzmić

'