AKTUELNO

Košarkaš Crvene Zvezde i reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić (29) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći.

Od prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je u nedelju popodne prebačen avionom iz Banjaluke, posle teških povreda glave i pluća zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, nije bilo ni poboljšanja, niti pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja, potvrđeno je danas u Urgentnom centru.

Mladi košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim lekarskim nadzorom u jedinici intenzivne nege beogradskog Urgentnog centra.

- Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno urgožen - nezvanično je rečeno za beogradske medije u Urgentnom centru

On je još u Kliničkom centru u Banjaluci, gde je urađena prva dijagnostika i preduzete mere lečenja, uveden u indukovanu komu zbog velikih bolova izazvanih povredom glave, prelomima kostiju lica, obe vilice i povredama grudnog koša.

U Urgentnom centru, kako pišu beogradski mediji, itiču da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede.

- Urađena je kompletna dijagnostika i preduzimaju se sve mere lečenja predviđene medicinskim protokolima - ispričao je nezvanično jedan od lekara UC.

U Kuzmićevo lečenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, posle hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd.

Lekari, navodno, planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku doneti konzilijarno.

Istovremeno, saopštenjem za javnost se oglasila i Crvena zvezda, u kojem se ističe da je Kuzmićevo stanje stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

- Posle početna 24 sata, prvi znaci su ohrabrujući. Od prijema u nedelju o Kuzmiću brine izuzetan lekarski tim u Urgentnom centru, i Zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedelju u bolnicu u teškom stanju.

#Ognjen Kuzmić

'