AKTUELNO

Košarkaši Milvokija plasirali su se u drugo kolo plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi pošto su noćas u četvrtoj utakmici pobedili Detroit sa 127:104.

Milvoki je pobedio Detroit sa 4:0 u seriji, pa će u drugom kolu igrati protiv Bostona, koji je takodje sa 4:0 bio bolji od Indijane.

Bakse je predvodio Janis Adetokunbo sa 41 poenom i devet skokoa.

Foto: Tanjug AP

- Ovo mnogo znači - rekao je Adetokunbo, koji će prvi put u karijeri igrati u drugom kolu plej-ofa.

Milvoki je prvi put bez poraza završio seriju u plej-ofu još od 1983. godine, kada je bio bolji od Bostona u polufinalu konferencije.

Pobedi Milvokija doprineli su u Kris Midlton sa 18 poena, Erik Bledso sa 16 i Nikola Mirotić sa 12 poena.

U ekipi Detroita najefikasniji je bio Redži Džekson sa 26 poena i sedam skokova, a Blejk Grifin postigao je 22 poena, šest skokova i pet asistencija. Andre Dramond dodao je 15 poena uz 12 skokova.

Košarkaši Jute pobedili su Hjuston sa 107:91 i smanjili u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije na 1:3.

Donovan Mičel bio je najbolji u pobedničkom timu sa 31 poenom, od kojih je 19 poena postigao u četvrtoj četvrtini. Imao je i sedam skokova i četiri asistencije. On je loše počeo utakmicu, u prva dva minuta izgubio je dve lopte, šutirao je 36 odsto iz igre u prve tri četvrtine, pre nego što je u četvrtoj šutirao 6/12.

- Saigrači su me pokrili za svaku grešku, a kada imaš takvu podršku svakoga dana, stvari su lakše i kada počneš utakmicu sa dve izgubljene lopte - rekao je Mičel.

#NBA

'