AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige, pošto su večeras deklasirali Partizan sa 84:63 u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije.

Zvezdu je predvodio Stratos Perperoglu sa 18 poena, dok su Filip Čović i i Ognjen Dobrić postigli po 10. Najefikasniji u ekipi Partizana sa 12 bio je Vanja Marinković.

Odlučujuća utakmica u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" gde je Zvezda igrala kao domaćin počela je trojkom Novice Veličkovića, ali je Zvezda uzvratila serijom 15:0.

Ekipa Milana Tomića nošena navijanjem bila je izuzetno raspoložena u odbrani. Kontrolom reketa i čvrstom odbranom igrači Zvezde nisu dozvolili Partizanu da se u bilo kom trenutku primakne na jednocifren zaostatak.

S druge strane, Filip Čović i Kejsi Rivers odlično su razigravali saigrače, a najzapaženiji bio je Stratos Perpeloglu koji je prvih 20 minuta završio sa 13 poena i to bez promašaja iz igre. Zvezda je u jednom trenutku imala i 20 poena prednosti (41:21), ali je Partizan do poluvremena delimično uspeo da smanji zaostatak na 28:44.

Crveno-beli nastavili su u istom ritmu i u drugom delu, iako je Partizan u dva navrata pretio da smanji na jednocifreni zaostatak. Centarske linije Zvezde, pre svega Cirbes i Odžo, bili su najzaslužniji što je prednost posle 30 minuta igre iznosila 23 poena i to nakon trojke Perperoglua.

Zvezda je utakmicu lako privela kraju i ubedljivim trijumfom došla do plasmana u finale regionalnog takmičenja.

#ABA Liga

#Crvena Zvezda

#KK Partizan

'