AKTUELNO

Košarkaški savez Srbije zvanično je danas kandidovao generalnog sekretara Dejana Tomaševića za predsednika FIBA Evropa, saopšteno je na sajtu KSS.

Nekadašnji reprezentativac i jedan od najtrofejnijih evropskih igrača u istoriji od aprila 2011. godine u KSS obavljao je funkciju potpredsednika za takmičenja, a od februara 2016. je na poziciji generalnog sekretara.

- Kandidaturu za predsednika FIBA Evropa objavio sam u petak u Ljubljani na sastanku koji je organizovao Košarkaški savez Slovenije. Tom prilikom sam predstavio svoj program i planove i dobio podršku kolega koji dele moju jasnu viziju da evropsku košarku podignemo na još viši nivo - rekao je Tomašević.

Kako je naveo, planira da u najskorije vreme obavi razgovore sa predstavnicima svih 50 saveza, jer su dijalog i sinergija ono što je svima potrebno kako bismo sagledali realne mogućnosti za dalji razvoj i napredak košarke.

- Veoma sam zahvalan predsedniku Predragu Daniloviću koji me je predložio za kandidata i ponosan na činjenicu da ljudi koji sa mnom tesno sarađuju, koji me poznaju i znaju koliki su moji potencijali, stoje iza mene u ovako značajnom trenutku moje karijere - poručio je Tomašević.

Novi prvi čovek FIBA Evropa biće izabran na Skupštini 24. maja u Minhenu, a pored Tomaševića, kandidati za čelnu funkciju evropske košarke su aktuelni predsednik Turčin Turgaj Demirel, iza koga je već petogodišnji mandat, kao i Belgijanac Siril Kumans.

#Dejan Tomašević

#FIBA/Promo

#Košarkaški savez Srbije

'