AKTUELNO

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izjavio je danas da predstojeći Kup Radivoja Koraća ima veliki značaj za srpsku košarku. Danilović je apelovao na navijače da sportski bodre svoje klubove i da najbolji pobedi.

- Ovaj već tradicionalni turnir je od velikog značaja za klubove i srpsku košarku. Ovo je jedinstveno takmičenje u kojem mali klubovi mogu da se bore za trofej, o čemu svedoči plasman Žitišta, kluba iz regionalnig takmičenja na ovogodišnji završni turnir - rekao je Danilović na žrebu u beogradskom hotelu Hajat.

Danilović je istakao da želi da skrene pažnju i apeluje na sve kada je bezbednost u pitanju.

- Voleo bih da skrenem pažnju, što se tiče bezbednosti svih, pogotovo dece. Pre dve godine se desio nemio dogajaj gde je povređen naš član. Sreća u nesreći je što se nije desila gora stvar. Molim medije da ističu bitnu stvar oko obezbeđenja i bezbednosti svih ljudi u hali. Apelujem na navijače da sportski bodre svoje klublove, da to bude jedan prelep sportski događaj i neka najbolji pobedi - poručio je legendarni as.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, čiji grad će 15. put biti domaćin, a peti zaredom poželeo je svima dobrodošlicu.

- Imamo dobru organizaciju, atmosferu, sportski ambijent. Koristim priliku da svima poželim dobrodišlicu u carski grad na Nišavi, da pružite najbolje partije, da svi uživamo, da iz Niša ponesete najbolje utiske i da nam se ponovo vratite - poručio je Bulatović.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća održaće se od 14. do 17. februara.

#Kup Koraća

#Predrag Danilović

'