AKTUELNO

Drugi put u poslednjih osam dana u zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" nalaze se loše vesti. Preminuo je još jedan kovid pacijent u lozničkoj Opštoj bolnici, prethodni slučaj bio je prvog septembra kada je posle nešto više od dva meseca bez tragičnih ishoda zabeležen prvi smrtni slučaj.

Na bolničkom lečenju danas se nalazi 28 kovid pacijenata, dva manje nego juče, pri čemu su dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" Loznica, u utorak je pregledano 169 pacijenata, sedamnaest više nego dan pre, sa akutnim respiratornim tegobama.

Njih 60 došlo je prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je sedamnaest pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno primljeno 36 osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a njih šesnaest do sada iz tog razloga nisu dolazili kod lekara. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 99 pacijenata i nove pneumonije dijagnostikovala kod njih šesnaest.

Inače, u skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, a na osnovu aktuelne epidemiološke situacije radno vreme kovid ambulante je produženo i od juče radi svaki dan od 7 do 22 časa.

Na području Mačvanskog okruga korona virus, čini se, dodaje gas pa je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno još 240 pozitivnih uzoraka na kovid-19, trinaest više nego dan pre. Broj obolelih neprestano raste i sada je uvećan za 185 tako da je u okrugu, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, trenutno 1.710 osoba koje se bore sa korona virusom. Šabac je juče imao 86 pozitivnih, Bogatić 50, Loznica 48, po šesnaest Vladimirci, Koceljeva i Ljubovija, Krupanj šest, a dva Mali Zvornik. Od kovida boluju 743 Šapčanina, 412 Lozničana, a trocifren je i Bogatić sa 230 bolesnih. Koceljeva ih ima 89, Vladimirci 87, Ljubovija 66, Krupanj 56, a 27 ih je u malozvorničkoj opštini.

Autor:

#Loznica

#koronavirus