AKTUELNO

Korona žurke obesmišljavaju masovnu imunizaciju građana. Važno je da se i dalje poštuju mere koje preporučuje Krizni štab, kažu sagovornici za TV Pink.

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.809 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 14 pacijenata. Testirano je 10.368 osoba. Na respiratoru su 162 pacijenta.

Uprkos upozoravajućim podacima, apelima stručnjaka i mogućnošću da nakon današnje sednice Kriznog štaba Srbiju da se očekuju još rigoroznije mere, korona žurke su proteklih dana bile dosta aktuelne, pa su Komunalna milicija i lekari imali pune ruke posla.

Zamenik načelnika komunalne milicije Ranko Šekularac kaže za Novo jutro TV Pink da je ovog vikenda bilo tri veća okupljanja.

- Tužilaštvo se aktiviralo u ovim slučajevima, podnesena je krivična prijava protiv ovih lica. To bi trbalo da bude za primer za sve ubuduće – kaže Šekularac.

Načelnik opšte bolnice u Pančevu dr Slobodan Ovuka kaže da govotovo godinu dana ova bolnica nije izašla iz kovid sistema.

- Danas je 11 meseci da smo zvanično u kovid sistemu, nikada nismo bili na stanju nula. Danas imamo 130 pacijenata, od kojih je 18 na intezivnoj nezi, 22 je u poluintezivnoj a to znači da su im životi u opasnosti – kaže Ovuka i dodaje da su pune bonice rezutat nepoštovanja mera.

- Obesmišljavaju dobro organizovanu vakcinaciju u zemlji. Nama i dalje oboljevaju i lekari – kaže Ovuka.

#koronavirus