AKTUELNO

U program TV Vesti ovog popodneva uključio se Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog KC Niš.

Perišić je istakao kako je epidemiološka situacija u ovom gradu u pogoršanju, kao i da je povećan broj prijema u kovid deo sistema ovog zdravstvenog centra.

Epidemiološka situacija u Nišu je u pogoršanju, to je evidentno. Raste broj prvih pregleda i novozaraženih u Nišu, kojih je u jučerašnjem danu bio preko 200. Raste i broj prijema u kovid deo KC Niš, u ovom trenutku imamo 165 pacijenata, što je deset više nego juče. 25 prijema smo imali juče - priča Perišić za Vesti.

Foto: TV Vesti

Poslednjih dana pojavila se informacija da se na respiratoru u ovom zdravstvenom centru nalazi i beba od dve i po godine. Perišić je u programu TV Vesti rekao kako to nije tačna informacija, prema njegovim saznanjima, a zatim i istakao da uglavnom ova ustanova ima povećan broj starijih pacijenata.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Za dete od dve i po godine nije tačna informacija, ali imamo dvoje dece koja su pozitivna. Što se tiče starosti pacijenata, koji ovde leže, je prilično starija populacija i ono što je govoreno u prvom talasu je da moramo sačuvati starije - izjavio je Perišić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.