AKTUELNO

Ovog vikenda na snazi su nove mere koje podrazumevaju skraćeno radno vreme, do 14 časova, prodavnicama u oblasti trgovine na malo, restoranima, kafićima, barovima, klubovima i splavovima, zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.).

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, gostovao je na TV Vesti kod Aleksandre Nikodijević, a tom prilikom je istakao kako moramo više da budemo odgovorniji u borbi s koronavirusom.

Foto: TV Vesti

Ovo su odluke koje nisu prijatne, ali Krizni štab je morao da izađe sa malo restriktivnijim merama. Moramo da budemo mnogo odgovorniji i ozbiljniji i da ne poništimo ono što smo radili proteklih meseci, a što je bilo pozitivno. Ono što je rezultat ovih mera je skraćenje radnog vremena i žao mi je što je došlo do toga, ali nije bilo drugog načina. Moramo da smanjimo broj kontakata i da ta distanca bude na odgovarajućoj meri. Mi smo stalno radili na tome da građanima sugerišemo da budu odgovorni, da nose maske... Bio je ozbiljan broj kršenja mera za vikende. Znaju svi da je bila ta neka žurka u centru grada gde je bilo preko 1000 ljudi, mi smo bili zaprepašćeni - rekao je Mladenović.

Foto: TV Vesti

Nema zaštićenih, svi se kontrolišu. Najviše smo imali prekoračenja radnog vremena. Za to moraju biti odgovorni i ljudi koji tu borave. Kovid ambulante i bolnice su nam pune, veliki broj pacijenata je sa teškom kliničkom slikom. Vidite da su se granice pomerile i što se tiče godišta, vidite da su to mlađi ljudi. Apelujemo na svest - priča Mladenović za Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.