AKTUELNO

Anđela Primačenko (27) iz Vankuvera u Vašingtonu koja radi kao respiratorni tehničar, imala je povišenu temperaturu i ostale simptome korona virusa pre nego što se testirala na KOVID- 19, piše "Tudej šou".

Osam dana nakon testiranja stavljena je na respirator, a lekari u "Legacy Salmon Creek" medicinskom centru uveli su je uveli u indukovanu komu, smatrajući da je to najbolje rešenje i za nju i za bebu.

Uz indukovane kontrakcije porodila se prvog dana ovog meseca, a pet dana kasnije skinuta je sa respiratora. Saznala je da se porodila, kao i da je njena ćerka dobra.

"Osećam se kao čudo koje hoda", rekla je Anđela.

Beba je negativna na KOVID-19

"Niko nije očekivao da ću se razboleti, tako da nisam ni očekivala da ću se sada poroditi. Posle svih lekova i svega što se desilo, probudila sam se i odjednom videla da više nema stomaka. Bilo je to nešto neverovatno", ispričala je Anđela koja je otpuštena iz bolnice dok je njena ćerka Ava ostala na neonatalnom odeljenju intezivne nege.

Bebu koja nema virus, mogla je da vidi samo preko Fejs tajma. Morala je da dva puta bude dva puta negativna na KOVID-19 kako bi joj dozvolili da bude pored ćerke.

S obzirom da njen suprug Dejvid nije bio pozitivan na testu, mogao je da brine o bebi. Kada je konačno mogla da bude sa Avom, taj momenat je bio više od sreće.

Anđela i Dejvid imaju i ćerku Emili od 11 meseci koja je poput sestre negativna na KOVID- 19. Sestra bliznakinja ponosne mame Oksana Luten prikazivala je na Instagramu borbe svoje sestre.

Bori se i mala Ava koja, kako je mama napisala, sjajno napreduje, dobija na težini i uskoro će je roditelji odvesti kući.

Medicinsko osoblje je ovako pozdravilo čudesnu mamu, a sada mnogi na Instagramu pozdravljaju i njenu čudesnu bebu.

#Porođaj

#koronavirus

<
'