AKTUELNO

Vladan Jeremić (49) iz Ministarstva za zaštitu životne sredine još od 3. aprila bio bolestan i čak tri puta imao pozitivan test.

-Imao sam upalu pluća i bio prikačen na kiseonik, ali sam znao da ću ovo pregurati. Brinuo sam se za svoju suprugu, koja je takođe zaražena, kao i za svoje sinove i za sve ljude sa kojima sam bio u kontaktu. Srećan sam što sam konačno kod kuće - kaže za Kurir Dragan Jeremić (49) iz Valjeva, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, koji je pobedio koronu i u utorak izašao iz KBC „Dragiša Mišović“.

Jeremić je, kako kaže, 21. marta dobio prve simptome - temperaturu i suvi kašalj, a 3. aprila je potvrđeno da je u pitanju virus korona. - Sportski sam tip. Dugo sam se bavio kik-boksom, a pored toga aktivno pešačim. Dan pre nego što sam dobio simptome išao sam na planinarenje na Povlen i prešao 18 km. Znao sam da imam snage i da ću se izboriti - kaže Jeremić, koji je 7. aprila prebačen u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, gde je prikačen na kiseonik.

Virus je registrovan i kod njegove supruge, koja je, srećom, imala samo blage simptome i sve vreme je u kućnoj izolaciji sa njihovim sinovima Nikolom (16) i Filipom (20): - U bolnici sam se nagledao svakakvih užasa. Zdravstveni radnici su pravi heroji. Bilo je pacijenata sa lakšim simptomima, ali i onih koji nisu mogli da stoje na nogama. Svi smo dobijali vrhunsku negu i pažnju. Ali sam čak tri puta bio pozitivan pre nego što je konačno stigao negativan rezultat.

Vreme u bolnici je sporo prolazilo, a jedan od načina da ga prekrati je i da ne razmišlja o bolesti i smrti oko sebe, pa se družio s golubovima, koji su sletali na sims prozora. - To su moji ljubimci. U početku ih je bilo samo nekoliko, a onda je desetak njih dolazilo. Da sam još koji dan ostao, naučio bih ih da mi donose i novine - s osmehom priča Jeremić, koji če donirati krvnu plazmu za lečenje obolelih.

NISAM IMAO KONTAKT S BLAŽIĆEM

Korona je 1. aprila odnela život Jeremićevog kolege iz ministarstva, državnog sekretara Branislava Blažića (63) iz Kikinde, ali Jeremić ne veruje da se zarazio preko njega: - Moj posao je uglavnom terenski, pa smo se vrlo retko viđali. Poslovno sam putovao na više mesta u Srbiji, pa sam virus mogao da pokupim bilo gde. Vest o smrti kolege nas je sve veoma potresla. Niko to nije očekivao. Bio je jak i snažan i vodio je računa o svom zdravlju.

Foto: Beta/Nenad Petrović

#Državni sekretar

#izlečenje

<
'