AKTUELNO

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja pandemijom virusa kovid-19, koji je u toj zemlji odneo više od 22.000 života

U Lombardiji, epicentru virusa kovid-19 u Italiji, broj umrlih od posledica tog virusa premašio je broj civilnih žrtava u tom regionu tokom Drugog svetskog rata, izjavio je danas specijalni komesar za vanredno stanje u Italiji Domeniko Arkuri.

- U periodu od 11. juna 1940. do 1. maja 1945, to jest za pet godina u Milanu 2.000 civila je poginulo u bombardovanju za vreme Drugog svetskog rata, a u toku dva meseca (2020. godine) u Lombardiji je umrlo više od 11.850 osoba od korona virusa, što je više nego petostruko - rekao je italijanski zvaničnik na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, neophodan je oprez pri donošenju odluka o novom početku i otvaranju, jer se mora „garantovati zdravlje i bezbednost“ što većeg broja građana.Premijer Italije Đuzepe Konte razgovaraće danas sa članovima vlade i predstavnicima regionalnih vlasti o daljim koracima u borbi protiv epidemije virusa kovid-19 u toj zemlji.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja pandemijom virusa kovid-19, koji je u toj zemlji odneo više od 22.000 života, i prva je evropska zemlja koja je uvela drastične mere karantina na celoj teritoriji koje su produžene do 3. maja.

#koronavirus

<
'