AKTUELNO

Italija je u šoku, pored sve nesreće, usledila je još i ova!

Doktorka Lorena Karanta (27) nađena je mrtva, a za njenu smrt osumnjičen je njen dečko Antonio De Pace, koji je takođe medicinski radnik.

Kako prenose italijanski mediji, on je svoju devojku zadavio, a onda rekao policiji da je to uradio jer mu je, kako je tvrdio, prenela koronavirus.

Oboje su radili u jednoj bolnici na Siciliji, ali su bili pozvani da pomognu u toku borbe sa koronavirusom.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Italijanski mediji navode da je mladić sam pozvao policiju i da im rekao kako je počinio zločin. Policija je odmah pozvala Hitnu pomoć, koji su mladića našli sa presečenim venama na podu stana.

Život su mu spasile kolege njegove ubijene devojke, a onda je policiju šokirao izjavom: "Ubio sam jer mi je prenela koronavirus".

Međutim, prvi testovi koji su urađeni pokazali su da niko od njih dvoje nije bio zaražen.

Foto: Tanjug AP/Bernd Wuestneck/dpa via AP

Samo nekoliko dana pre tragedije, Lorena je na društvenim mrežama pisala o doktorima koji su umrli u borbi protiv  koronavirusa.

- Sada više nego ikad moramo da pokažemo odgovornost i ljubav prema životu. Morate da pokažete poštovanje prema sebi, porodici i zemlji. Morate da mislite na one koji su posvetili život tome da vas leče. Hajde da se držimo zajedno i da ostanemo kod kuće - napisala je.

Njen dečko je samo nekoliko nedelja pre zločina napisao čestitku povodom njenog diplomiranja.

- Moramo odlučno da radimo kako bismo ostvarili naše snove i ti si dokaz za to. Želim ti da nastaviš da ostvaruješ svoje snove i da uvek živiš život koji si htela - napisao je mladić.

#Italija

#Ubistvo

#koronavirus

#lekari

'