AKTUELNO

Ruski lekari koji su stigli u Lombaridju kako bi pomogli Italijanima u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom utvrdili su nekoliko, kako ruski mediji prenose, "čudnih smrti" među pacijentima zaraženim virusom KOVID-19.

Naime, tim ruskih epidemiologa je u bolnici u gradu Komo zabeležio nekoliko slučajeva u kojima su ljudi kojima je dijagnostifikovana infekcija koronavirusom jednostavno zaspali i više se nisu probudili!

Da stvar bude još čudnija, to su bili pacijenti koji su imali veoma blage simptome zaraze i uopšte nisu bili životno ugoženi, prenose RIA Novosti.

Najmanje pet takvih "čudnih" smrti identifikovao je dobrovoljački tim ruskih lekara, ali se detalji ne navode.

Podsetimo, Rusija je poslala 15 aviona pomoći Italiji, pre svega, u medicinskoj opremi, a specijalni timovi od oko 100 ruskih epidemiologa i specijalista za sanitarnu zaštitu pomaže italijanskim vlastima i lekarima u borbi protiv zaraze.

Ruski vojni epidemiološki timovi, zajedno sa italijanskim vojnim sanitarcima izvršili su potpunu sanitarnu zaštitu i dezinfekciju 17 domova za stare u gradovima Lombardije gde je situacija najkritičnija.

#Lombardija

#koronavirus

'