AKTUELNO

Najnoviji podaci o koronavirusu koje su zasebno sačinili Centar za resurse Džon Hopkins za koronavirus i novinska agencija AFP pokazuju da je ukupan broj smrtnih slučajeva od kornavirus dostigao 40.000

Sve je veći broj smrtnih slučajeva u zapadnoj Evropi i u SAD bio je glavni doprinos mračnoj prekretnici.

Špankse vlasti su anije u utorak potvrdile skok od 849 smrtnih slučajeva u Covid-19, što je ujedno najveći broj smrtnih slučajeva koje je ova zemlja zabeležila u periodu od 24 sata od kada je počela pandemija.

U međuvremenu, vlasti u Nemačkoj saopštile su da ta zemlja sada ima najmanje 67.051 potvrđeni slučaj i ukupno najmanje 650 smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Ranije u utorak, podaci Johnsa Hopkinsa pokazali su da je svet prešao 800.000 maraka potvrđenih slučajeva, uprkos prijavljenim uspesima u Kini, prvobitnom epicentru koronavirusne krize i drugim zemljama koje su očigledno uspele da "spljošte krivu" infekcije.

U poslednjim nedeljama SAD je doživeo ogroman porast broja slučajeva i očekuje se da će postati novi epicentar krize u narednim danima, sa preko 164.700 potvrđenih slučajeva i 3.170 smrtnih slučajeva u trenutku pisanja.

#koronavirus

'